Κατηγορίες

Κλωστές κεντήματος


Το ξεκίνημα
1918. Ο Γεώργιος Νικολής από μικρός στην βιοπάλη στο ορεινό χωριό Θεολόγος της Θάσου, προσπαθεί μέσα στα δύσκολα χρόνια να επιβιώσει. Η φλόγα της αγάπης του για το συνάνθρωπο και τον τόπο του, ζωντανή. Έτσι κάνει αληθινές παρέες φίλων, αλληλεγγύης και φροντίδας. Μια μέρα με τα πόδια από το Θεολόγο κατεβαίνει στον Ποτό για την καθημερινή του επιβίωση.
Λίγα απ' όλα Καβάλα δεκαετία 80 Από τα πιο παλιά μαγαζιά στην Καβάλα
Λίγα απ' όλα δεκαετία 80'
Εκεί με δύο φίλους του, βρίσκουνε μία βάρκα, ολόκληρη περιουσία εκείνη την εποχή. Ήταν το μέσο διαφυγής από την Θάσο. Αποφασίζουν, μέσω μυστικών κινήσεων, γιατί οι προδότες όπως πάντα παραφύλαγαν, να εκτελέσουν το όνειρό τους να πάνε στο Αγίον Όρος. Κάνοντας μεταφορές από και προς το Άγιον όρος και την Θάσο, η ψυχή τους μαθαίνει αυτό που βιωματικά ήξερε, ότι η αγάπη είναι πάνω απ’ όλα. Πολλά ήταν αυτά που θα μπορούσαν να μεταφέρουν, τρόφιμα εργαλεία φάρμακα.


Άρχισαν να ταξιδεύουν μερόνυχτα με οδηγό τ´αστέρια και οι εργασίες τους αυξάνουν και πληθαίνουν. Όλο και περισσότερα χρήματα βάζουν στην άκρη και τα έξοδα τους ελάχιστα. Ήταν το βασικό τους moto: «Ολιγαρκής και χρόνου φείδου». Σε δύο χρόνια είχαν τρεις βάρκες και όργωναν τις θάλασσες. Αυτά γινότανε κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Τον περιμένανε και κρύφτηκαν στην Θυμωνιά στη νότια Θάσο. Εκεί μπορούσαν να βγουν και να μεταφέρουν τα τσουβάλια με τα πράγματα τους. Κινητά δεν είχαν να φωνάξουν φίλους με μουλάρια να τους βοηθήσουν.
Τα τραγικά γεγονότα του πολέμου δυσκόλευαν τα ταξίδια τους στο Άγιον Όρος, και για δύο χρόνια περίπου αρκέστηκαν στην ανταλλαγή προϊόντων μέσα στο νησι. Εκείνη την εποχή έφυγαν για την Αμερική οι δύο πιο θαρραλέοι φίλοι του. Είχαν ήδη φύγει και οι δύο αδελφοί του, ο Δημήτρης και ο Νίκος, εκείνος όμως σαν προστάτης είχε την μικρή του αδερφή Άννα και τη μητέρα του την Γραμματική να φροντίζει.

Αγοραστός Νικολής ετών 35

Αγοραστός Νικολής ετών 35


Το πρώτο μαγαζί
Η ζωή συνεχιζόταν με ταξίδια, αγορές και πωλήσεις ειδών, μέχρι που κατέβηκε στην Καβάλα και άνοιξε το πρώτο μαγαζί στο τέλος της Ομόνοιας στα ποταμούδια με είδη βιβλιοχαρτοπωλείου.

Brand name Λίγα απ’ όλα
Μερικά χρόνια μετά μεταφέρεται απέναντι από τον Άγιο Παύλο και αλλάζει το εμπόρευμα σε κολώνιες ταλκ και ειδη γυναικείας φροντίδας, κρέμες και λοιπά. Από τότε φρόντιζε τις γυναίκες και από τότε λανσάρει το Brand name Λίγα απ’ όλα.

Η ανάπτυξη
Στο επόμενο μαγαζί που ανοίγει με συναίτερο τον Γιάννη Βαμβακά, στο μαγαζί που είναι σήμερα τα δερμάτινα είδη του Πίττα, προσθέτει και κοσμήματα, κολιέ, αξεσουάρ και τα λοιπά φω. Σιωπηλά και διακριτικά βοηθούσε πολλούς και μάλιστα αυτούς που θέλανε να σπουδάσουν ή να φύγουν στο εξωτερικό. Το 1949 γνωρίζει την μέλλουσα σύζυγό του Άννα Λιδάκη που δούλευε νοσοκόμα στο μαιευτήριο που υπήρχε στην οδό Δαγκλή. Παντρεύονται και αποκτούν δύο παιδιά τον Αγοραστό και την Θωμαή.

Σύντομα μεταφέρουν το μαγαζί δύο μαγαζιά πιο κάτω χωρίς πια συναίτερο αλλά με συνεργάτη τη γυναίκα του που έμελλε να μείνει στη μνήμη των Καβαλιωτών σαν η «κυρία Άννα».

Για την φροντίδα της γυναικείας πελατείας του κάνει ταξίδια με τον φίλο του Μανώλη Ευθυμίου στις χώρες της Ευρώπης, ακόμη και στην Τσεχοσλοβακία και την Ανατολική Γερμανία και φέρνουν εσάνς και άλλα εμπορεύματα τα οποία δεν υπήρχαν εδώ. Η ιστορία συνεχίζεται με το μαγαζί να ανθίζει, με πολλή δουλειά και την κυρία Άννα να δίνει ρεσιτάλ ευγένειας και ιδιαίτερης προσοχής προς όλους τους πελάτες ανεξαιρέτως. Τα πρώτα χρόνια δεν υπήρχαν πάμπερς - οι γυναίκες φασκιώνανε τα μωρά, δεν πηγαίνανε σε ψυχολόγους - ψυχοθεραπεία τους ήταν το κέντημα, δεν αγόραζαν καλσόν μίας χρήσης - τα μαντάρανε. Στη θέση αυτής της μανταρίστρας δούλευε μία πανέμορφη κοπέλα η Σωτηρούλλα.
Κατάστημα Λίγα απ' όλα - Καβάλα. Είδη ραπτικής, πλεξίματος, μαλλιά αξεσουάρ, κεντήματα.
Λίγα απ' όλα. Σεπτέμβριος 2018

Μέχρι και σήμερα
Το μαγαζί ανέλαβε μετά το θάνατο του Γεωργίου, το 1981, ο γιος του Αγοραστός μαζί με τη μητέρα του. Από το 1991 και μετά αναλαμβάνει δυναμικά και η σύζυγός του Στέλλα και το εμπόρευμα εμπλουτίζεται με νέα είδη. Το σχήμα συμπληρώνει με την ευγενική της παρουσία στην εξυπηρέτηση, 30 χρόνια τώρα, η Ελένη. Το σημερινό team, με digital προσανατολισμό, συμπληρώνει η τρίτη γενιά με την Κρυσταλλία και τον Γιώργο.

Είπαν για εμάς

Λίτσα Τσίρου-Λυρή
Litsa Tsirou-Liri
"Απιθανη ποικιλια , πολυ καλες τιμες , αριστη εξυπηρετηση. Θα βρεις οχι μονο αυτο που χρειαζεσαι αλλα και αυτο που δεν εχεις φανταστει!!!!"
Ελένη Αρβανιτίδου
Ελένη Αρβανιτίδου
"Υπέροχο καταστημα, βρίσκεις τα παντα, από την εποχή της Κ. Άννας κρατάει γερά!!!!!!!!!!! "
Ευαγγελία Βασιλειάδου
Evaggelia Vasiliadou
"Ένα απο τα πιό ενημερωμένα μαγαζιά στο είδος του και ίσως το μοναδικό αφού απαρτίζεται απο άτομα πού όχι μόνο σε εξυπηρετήσουν αλλά και σε αγκλιάσουν με το ζεστό τους χαμόγελο και την μοναδική τους παρουσία."
Δέσποινα Κούτλα
Δέσποινα Κούτλα
"Συγχαρητήρια πολλά υπέροχο μαγαζί άψογη εξυπηρέτηση πάντα με το χαμόγελο πήγαινα όταν ακόμη ήταν η κυρία Άννα!!!!! Έχεις Τα πάντα και τιμές πολύ καλές μπράβο σας Στέλλα μου!!!!!!!!!!! Μαγαζί διαχρονικό κρατάει στο χρόνο και για πολλά ακόμη χρόνια θα είναι!!!!!!!!!!"

Είδατε πρόσφατα

Δεν υπάρχουν προϊόντα.

Μενού